Vi har en frisk avelsgrupp med stora renrasiga Brahma höns. Vi avlar inte färgrena höns, men lägger istället extra mycket fokus på storleken och hälsa.

.

Tuppen som har givit könsvisande avkomma. Kycklingar med svart dun har blivit tuppar och bruna hönor. Alla hönor han har parat sig har haft brunt dun som kycklingar.

3nov2018. Årets renrasiga brahma kycklingar!

Ungtupp på väg att få sina färger!

Stolta pappatuppen!

Randiga dunbollar!

3 November 2018

Brahma kycklingar!

Kycklingar i blandade färger och åldrar. Vissa av de får chansen att stanna kvar och fortsätta i avel.

10okt. 2018. Blandade åldrar och kläckmaskinruvade brahma kycklingar!

Svart/guld bandad Brahma kyckling med en enkel rand!

Satt ihop en avelsgrupp med guld svartbandade (dubbla ränder) Brahma höns och genom att titta på kycklingar kunde jag konstatera att gruppen inte riktigt var färgren. Resultatet blev båda med korrekt teckning och så med enkel rand längst ut på fjädern. Antagligen har tuppen hel svart i sin bakrund som resulterar denna färg på kycklingar ibland. Även det var inte färgren så var det supersnygg tycker jag 😍

20 juni 2018. Årets kycklingar! Nu börjar kycklingarna kläckas. Tre hönor är klara och tre ruvar fortfarande.

Tupparna som föddes vinter 2017/ 2018. Två av de håller inte måttet för mina krav för avel (för små) så de ligger till salu över sommaren. 

Den ena tuppen från samma kläckning håller dock måttet och kommer att fortsätta i avel. Han har visat sig att vara i färgen svartgul bandad. 

Vi har turen att äga en tupp som har en mera ovanlig färg. Han är randig Brahma. Färgen är inte godkänt i Sverige, men är det i andra länder.